Verzending tussen 7 tot 10 werkdagen                                             Achteraf Betalen                                  Gratis verzending vanaf € 60,-- binnen NL                                GRATIS Feestelijk ingepakt
logo mikazoo jpg
logo mikazoo jpg

Over mij...


Wie zit er achter de webshop van  Mikazoo Creations?

Ik ben Mirna, 49 jaar, moeder van 5 kinderen. Kaylee 27, Zoë 25, Owen 20, Joy 10 en Kaï 8. Samen met mijn vriend en de 2 jongste kinderen wonen wij in Doorn. Van af mijn werkkamer run ik alleen de webshop van Mikazoo Creations en maak ik al jouw bestellingen zelf. Af en toe krijg ik wat hulp van een vriendin. Ook samen met deze vriendin kan je mij van april tot december op markten vinden. Ik sta dan op de markt met oudhollands snoep, kindersnoep en diverse gepersonaliseerde cadeautjes.


Hoe is de naam Mikazoo Creations ontstaan?

De naam Mikazoo is ontstaan door de eerste 2 letters te nemen van onze namen.  Mi(rna), Ka(ylee), Zo(ë) en O(wen) Behalve bij Owen dan. Daar heb ik alleen de eerste letter genomen. Dat vond hij niet zo leuk. Hahaha. Maar goed...hij heeft er mee leren leven.
 

Hoe het begon...

Hoe ik met Mikazoo Creations begonnen ben is een lang verhaal, maar zal bij het begin beginnen. Ik had op jonge leeftijd al veel lichamelijke klachten, maar ben daar altijd wel positief mee om gegaan. Deze klachten lopen als een rode draad door mijn leven. Na de basisschool heb ik de lagere en middelbare detailhandel school gedaan in de commercieële richting. Ik heb bij verschillende bedrijven stage gelopen, maar bij een drogisterij/parfumerie ben ik blijven hangen. Ik heb daar een aantal jaar gewerkt. In de avonden werkte ik vanaf mijn 16e ook nog in de schoonmaak bij bedrijven. Op mijn 18e heb ik mijn toenmalige man leren kennen. Ik zat in Amsterdam op school en ben toen ook tijdelijk in Amsterdam gaan wonen. Ik kreeg werk in een snoepwinkel in de Kalverstraat in Amsterdam als assistent bedrijfsleider. Later heb ik mijn eigen filiaal gekregen als bedrijfsleider in de Beurspassage in Amsterdam. Ik heb daar een aantal jaar met veel plezier gewerkt. In de tussentijd verhuisd naar Baarn en getrouwd.

Op mijn 21e ben ik voor mezelf begonnen en verkocht ik ijzerwaren en gereedschap op de markt. Enige tijd later bleek ik zwanger te zijn, dit is uiteindelijk een miskraam geworden. Vervolgens was ik zwanger van mijn oudste dochter en moest uiteindelijk stoppen met de markt. ik mocht de zware kratten niet meer tillen. Na de bevalling heb ik de markten niet meer opgepakt, maar genoten van de kleine. We gingen in 1997 verhuizen naar Maarssen, omdat mijn toenmalige man daar zijn werk had. Doordat hij in wisseldiensten werkte, was dit een betere optie. Hierdoor hoefde hij niet meer zo vroeg op of was hij eerder thuis na een nachtdienst. In 1998 is Zoë daar geboren.

Het was zes weken na de bevalling dat ik ineens krom liep achter de kinderwagen. Ik kon niet meer op of om. Ik ging ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Zo kreeg ik ook de ene therapie na de andere. Veel verschillende medicatie gehad, maar niks hielp en de artsen stonden voor een raadsel. Hier heb ik jaren meegelopen, soms ging het wat beter, maar ik zat niet bij de pakken neer. 

Na een lange tijd thuis zitten ging ik werken in een babyspeciaalzaak in Utrecht. Het werk was echt heel leuk en gevarieërd en ik had ook leuke collega's.  In de tijd dat ik daar werkte heb ik 2 miskramen gehad. En of dat nog niet genoeg was volgde daarop ook nog een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik verging ook echt van de pijn. Tijdens de operatie hebben ze een vrucht van 9 weken weggehaald. Gelukkig was dit net op tijd, want er was al een lichte bloeding in mijn buik bezig. Na de miskramen ben ik gestopt met werken bij de babyspeciaalzaak, want ik kon die dikke buiken even niet meer aan. Ik vond dit wel erg jammer. Ik had het daar prima naar mijn zin. Een lange tijd na de buitenbaarmoederlijke zwangerschap operatie ben ik weer zwanger geraakt en is Owen geboren. In de tussentijd ben ik allerlei cursussen en opleidingen gaan volgenn. Ik was gecertificeerd in hairextensions zetten, maar had ook een kappersopleiding volbracht.

Twee maanden na de bevalling ben ik met Owen in mijn armen van de trap gevallen. Ik heb daarbij Owen willen berschermen, maar heb daardoor mijn 2 onderste ruggenwervels verdraaid en mijn bekken gekanteld. Dit was geen pretje met een baby van 6 weken die ik nog borstvoeding gaf. Ik kon zelf niet opstaan uit bed, maar er moesten ook nog twee kinderen aangekleed en naar school gebracht worden. Door de hulp van lieve buren en mijn ouders is dit allemaal goed gekomen om het in de juiste banen te leiden.

Uiteindelijk ben ik een salon aan huis begonnen, hier zette ik hairextensions, dreads en wimperextensions, maar ook tandkristallen. Ook gaf ik workshops in huidverzorging en make- up bij de mensen thuis. Ik vond dit erg leuk om te doen. Maar na een aantal jaren merkte ik steeds vaker dat mijn handen verkrampten met het knippen en zetten van de hairextensions. Zelfs het lange staan lukte niet meer. Dit werd van kwaad tot erger.  Ik heb uiteindelijk met pijn in mijn hart moeten besluiten hier mee te stoppen. De workshops ben ik  nog wel een tijdje blijven geven.

In de tussentijd  ben ik ook gescheiden en verhuisd naar Wijk bij Duurstede. De workshops heb ik nog enige tijd gegeven, maar ik werkte daarnaast ook in de thuiszorg. Helaas ging het 5 maanden na de verhuizing niet goed met mij en kwam ik thuis te zitten. Ik kon niet meer op of om. Alles deed mij zeer. De huisarts en de fysio kwamen thuis langs. Na 6 weken van therapie, een bezoek aan de neuroloog en een MRI bleek ik een dubbeledubbele hernia te hebben. Ik had dus hernia op 2 wervels aan 2 kanten. Mijn kinderen verbleven in die periode bij mijn ouders en zij brachten ze elke dag naar school. We woonden toen in Wijk bij Duurstede maar mijn kinderen zaten nog op hun oude school in Maarssenbroek. Ik ben met spoed geopereerd en heb minimaal 4 maanden moeten revalideren. Ik kon en mocht niks doen, dit was voor een bezige bij als ik wel heel lastig. Maar met vallen en opstaan en veel tranen is het mij gelukt.

De zomervakantie kwam er aan. Kaylee had haar eindmusical en kamp gehad op haar oude school. Zoë en Owen hadden afscheid genomen van hun vriendjes en vriendinnetjes en konden na de zomer  in de buurt naar school. Het ging een hele tijd erg goed, maar helaas sloeg het noodlot weer toe. Ik kreeg ik veel andere klachten zoals de krampen, verzuring,  pijnlijke polsen en later overal pijn. In alle jaren ben ik nooit pijnvrij geweest, maar deze pijn was anders. Die andere pijn hoorde bij mij, dus daar gaf ik geen aandacht meer aan, maar ook die pijnen werden steeds heftiger. Daardoor kon ik soms bij de eerste trap van 6 trappen niet meer naar boven komen, hierdoor moest ik kruipend de trap op. Ik ging uiteindelijk alleen nog maar de deur uit als ik de kinderen naar school moest brengen of als het echt nodig was. Ik plande ook veel afspraken achter elkaar, zodat ik niet steeds naar boven hoefde tussendoor. Ik stond zelfs gebogen achter het aanrecht mijn aardappels te schillen, zoveel pijn had ik. In de auto lag een rolstoel voor als ik de deur uit moest. In huis gebruikte ik krukken om mij voort te bewegen.

Ik ging weer ziekenhuis in en ziekenhuis uit en weer wisten ze niet war het was. Nee, het is geen carpale tunnelsyndroom, nee dit is het ook niet. Door een vriend van mij ben ik bij een kinesioloog terecht gekomen. Deze vertelde mij, nadat ik daar wat testen had ondergaan, dat ik chronische nierbekontsteking had. Dit kon komen door de vele blaasontstekingen die ik als 4 jarige heb gehad en de kuren die daar bij horen. Ook heb ik de laatste jaren veel pijnstillers en andere medicatie moeten nemen, ( lees ongeveer 27 pillen per dag)  hierdoor is mijn hele lichaam vervuild en vergiftigd, . Dat geeft dus de verkramping en verzuring. Hij vond het ook echt een wonder dat ik er nog was... Ik had  volgens hem eigenlijk allang niks meer moeten kunnen doen. Of was er zelfs niet meer geweest, maar door mijn wilskracht en doorzettingsvermogen op de been gebleven. Al mijn organen waren vervuild en vergiftigd en mijn blaas en nieren  zijn aangetast. Mijn ene nier werkt nog voor 90% en mijn andere nier voor 75% ook mijn blaas werkt niet meer voor 100% . Ik mis een enzym wat er voor moet zorgen dat er afvalstoffen worden afgebroken. Dit enzym moet er voor zorgen dat die afvalstoffen via de urine en ontlasting het lichaam uit gaan. Doordat dit enzym ontbreekt hoopt er veel afval zich op tussen mijn vaten, spieren en lymfe met als gevolg verkramping en verzuring. Gelukkig heb ik toen homeopathische medicatie gekregen om mijn lichaam te ontgiften en te reinigen, hierdoor heb ik wel minder klachten, maar ze zijn nooit weg. Deze pijnklachten horen bij mij en heb deze geaccepteerd. Daarna kreeg ik ook de uitslag van het ziekenhuis van de reumatoloog. Ik heb reuma en fibomyalgie. Eindelijk had het beestje een naam, vanaf mijn 16e daar mee bezig geweest om er achter te komen. Wat fijn!

Na enige tijd had ik veel buikklachten, ze dachten aan een overgevoelige blaas, maar niks bleek minder waar. Ik bleek poliepen in mijn baarmoeder te hebben deze zijn verwijderd. Nu kunnen we weer verder. Ik zat niet bij de pakken neer en was altijd al bezig met 2ehands kleding voor de kinderen. Ik had het niet breed met 3 kinderen en een bijstandsuitkering. We moesten soms rondkomen van 20 euro in de maand. Ik verkocht te kleine kleding en kocht daar weer de juiste maat voor terug. Ik vond het echt een sport worden om creatief te moeten zijn om met weinig geld rond te komen, maar dit lukte mij erg goed. Ik vond het leuk om met de kleding bezig te zijn. 

Ik zat ook nog in een traject van de sociale dienst voor reïntegratie. Ik kreeg een werkcoach en ben met hem een webshop en alles wat daarbij komt kijken gaan opzetten voor babyartikelen. Ik moest daarvoor een businessplan schrijven,dit alles moest nog goedgekeurd worden door een onafhankelijk bureau. Maar heelaas is dit na een jaar daar mee bezig te zijn geweest afgekeurd. Ik zag hierdoor mijn droom van babyspeciaal webshop in duigen vallen.

In de tussentijd ben ik ook verhuisd, doordat ik een medische urgentie kreeg. Ik mocht en kon geen trappen meer lopen en was hierdoor echt aan huis gekluisterd. Er werd mij een flatje met een lift toegewezen. Ik heb daar geklust, maar tijdens en na het klussen ging het weer mis. Ik lag te kremperen van de pijn op de grond. Ik was bang dat ik weer een hernia zou hebben, net nu ik in mijn nieuwe huisje bezig was. En ja hoor, na een afspraak bij de neuroloog kreeg ik de uitslag te horen..... weer een dubbeledubbele hernia op dezelfde plek!. Ik zat nu in huis in een rolstoel kon niet meer lopen en "liep" tegen de muur op van de pijn. Ik zakte door mijn benen heen en liep dus ook wel op krukken in huis. Maar nu kwam de vraag wel of geen operatie?  Het zou een heel groot risico zijn. Een operatie op dezelfde plek met hele grote kans op uitval- en verlammingsverschijnselen. Maar uiteindelijk toch de operatie doorgezet, deze operatie is goed geslaagd. Beter zelfs nog als de eerste operatie. Gelukkig konden de kinderen deze keer thuis blijven. Ze waren nu al ouder en de school was makkelijker te bereiken. De vader van mijn kinderen kwam iedere avond koken. Hij zorgde er ook voor dat er boodschappen waren voor de kinderen mee naar school. Het herstel ging goed. In de tussentijd had ik ook een webshop van iemand overgenomen in 2ehands kinderkleding. Hier konden de mensen de kleding inbrengen en zij kregen dan een bepaald percentage van hun verkochte kleding. Deze webshop heb ik niet lang mogen hebben, ik moest van de sociale dienst ook daar mee stoppen en moest een werktraject in.

Ik kwam als vrijwilliger bij een bedrijf te werken met mensen met een beperking terecht. Het werk was heel leuk om te doen, maar wel erg zwaar, ook lichamelijk. Ik ben daarom daar minder gaan werken. In de tussentijd was ik thuis weer begonnen met borduren op de borduurmachine en kleding maken. Dit deed ik ook al voor en na de geboorte van Kaylee. Ik vond het altijd erg leuk om voor mijn kinderen eigen kleding te maken. In diezelfde tijd leerde ik ook mijn vriend kennen. Het werken als vrijwilliger bij het bedrijf viel  mij steeds zwaarder en moest ik daar stoppen. Later bleek ik toen ook zwanger te zijn van Joy. Tijdens de zwangerschap veel leuke dingen gemaakt, maar ook veel ellende gehad door financiële problemen en privé problemen. Deze zal ik je besparen. Door de financiële problemen konden wij geen babyuitzet aanschaffen. Gelukkig hebben veel lieve mensen om ons heen ons gesteund en hebben we veel babyspullen van hen gekregen. Echt zo lief van iedereen.

Nadat Joy geboren was, ben ik weer een beetje de draad gaan oppakken met het borduren. Door het maken en het verkopen van de kleding met borduringen heb ik geld gespaard om nieuwe voorraad te kunnen kopen. Ik kon steeds wat meer gaan investeren in andere producten. Hierdoor kon ik later daar ook nog een pers bijaanschaffen. Toen ik eenmaal deze pers had, kon ik ook kleding en andere producten van textiel bedrukken. 26 mei 2015 is Kaï geboren. Het eerste half jaar heeft alles dan ook wel stilgelegen.  Op 7 september 2015 kregen wij te horen dat wij 9 september de sleutel van ons huis in Doorn zouden krijgen. Maar per 1 oktober was de huur opgezegd. We moesten dus heel snel heel veel doen. Alles inpakken in de flat, maar tegelijkertijd ook klussen in ons huis. Het is ons allemaal gelukt, maar we waren daarna wel helemaal gesloopt. Natuurljik moesten we toen we in ons nieuwe huis zaten nog veel doen. Maar toen dat allemaal een weer achter de rug was, ben ik het allemaal weer gaan oppakken. Ik deed dit aan de eettafel, alles bleef vaak op de tafel liggen. Daarom werd met bedrijfsnaam door Michael ook nog wel eens omgedoopt tot Mikazooi. Hahaha. Op 6 oktober 2016  heb ik Mikazoo Creations ingeschreven bij de KvK. De naam Mikazoo bestaat al langer, want de kleding webshop die ik had, had al de naam Mikazoo Clothes. Daarna is deze nog omgetoverd naar Mikazoo Creatives, uiteindelijk is het Mikazoo Creations geworden.

In het begin dat de kinderen nog klein waren werkte ik nog niet zo veel aan het bedrijf.  Meestal deed ik dit tussen de slaapjes van de kinderen door of in de avond. Maar of dat nog niet genoeg was, heb ik nog een operatie gehad en is mijn baarmoeder verwijderd. Doordat we financiële problemen hadden ben ik daarna weer gaan werken in de thuiszorg, maar ook daar moest ik accuut mee stoppen. Op een ochtend stond ik het brood van de kinderen te smeren en  het schoot ineens in mijn rug.. Ik bleek spit te hebben en mocht van de fysio niet meer werken, maar gelukkig gaat het herstel de goede kant op. Maar helaas kwam  in maart 2020 natuurlijk ook Corona om de hoek die ons te pakken had.  Drieënhalve week zijn wij daar goed ziek van geweest met z'n allen. Zelfs de kinderen hadden het te pakken, lockdown, thuisonderwijs en flink de corona te pakken. We gingen kapot van de pijn de kinderen herstelden snel, maar mijn herstel duurde langer door de reuma en de fibromyalgie. En heb er nog steeds wel de nasleep van.  De kinderen zitten inmiddels beiden al wat jaartjes op de basisschool. Hierdoor kan ik nu overdag meer tijd aan het bedrijf besteden, maar moet ik ook letten op mijn lichaam. Voor mij is dat een lastig iets, daardoor schiet dat er nog wel eens bij in, maar dan zegt mijn lijf STOP! Tot hier en niet verder, aangezien ik het bedrijf alleen run met af en toe hulp van een lieve vriendin. Hierdoor kan het nog wel eens voorkomen dat sommige dingen wat langer duren. Als je denkt waarom reageert ze niet, hoe zit het met mijn producten? Dan kan het zijn dat ik gestrekt lig, uitgeput ben of te veel pijn heb. Daardoor heb ik ook geen energie om te reageren. Ik probeer deze momenten zo min mogelijk voor te laten komen, maar soms ontkom ik er niet aan. Mijn excuses daarvoor.

Inmiddels zitten we al weer bijna in 2024 en gaat het gelukkig weer wat beter. Dat ik altijd pijn zal blijven houden dat weet ik, maar probeer deze voor mezelf wel zo dragelijk mogelijk te houden. Daarom pak ik  "op tijd" mijn rust en neem ik ook alle vakanties van de kinderen "vrij". Hierdoor kan ik daarna weer vol frisse moed jouw bestelling met alle liefde en plezier maken. In de tussentijd  hebben we ook meerdere keren corona gehad. En heb ik nog veel last van de nasleep van de eerste keer corona die ik  heb gehad. Ik ben hierdoor minder lang gefocust, maar kan mij ook minder goed concentreren. Daardoor ben ik ook chaotischer, sneller moe en heb ik minder energie . Ook spelen vergeetachtigheid en sneller uitgeput  zijn mij parten, hierdoor gaat ook  alles in een langzamer tempo dan voorheen. De frustratie die ik daarvan had is gelukkig wel weg. Ik heb het geaccepteerd. Dit heeft een tijd geduurd.

Maar nu genoeg over mezelf.  Nu nog even een stukje over waar ik met Mikazoo Creations voor ga en voor sta.

Mikazoo Creations staat voor...

 

Gepassioneerd bedrukken van kleding en allerlei andere textiel. Het creatieve proces van het transformeren van gewone kledingstukken in unieke, persoonlijke meesterwerken geeft me een enorme voldoening. Ik hou ervan om mijn creativiteit de vrije loop te laten en te experimenteren met verschillende ontwerpen, kleuren en technieken. Of het nu gaat om t-shirts, hoodies, petten of zelfs tassen. Het bedrukken van kledingstukken is voor mij een vorm van zelfexpressie.

Naast mijn passie voor het bedrukken van kleding, ben ik dol op het maken van traktaties en gepersonaliseerde cadeautjes. Er is iets bijzonders aan het creëren van kleine, zoete verrassingen voor anderen. De glimlach op iemands gezicht, hun leuke reacties op mijn creaties deze zijn echt onbetaalbaar. Ik vind het geweldig om mensen en kinderen gelukkig te maken met mijn zelfgemaakte lekkernijen en creatias. Ik steek daar dan ook  graag altijd veel tijd en liefde in in elk detail.

Mikazoo Creations is mijn creatieve uitlaatklep. Ik kan mijn liefde voor het bedrukken van kleding, het maken van traktaties en cadeautjes hierin delen. Je vindt hier dan ook een breed scala aan gepersonaliseerde cadeautjes. Ik sta altijd open voor speciale verzoeken en maatwerk. Ik vind dat elk cadeautje uniek moet zijn. Maar ook een reflectie moet zijn van de persoon die het cadeautje geeft of ontvangt.

Ook biedt Mikazoo Creations heerlijk oudhollands snoep aan. Met trots presenteer ik een selectie van de beste traditionele snoepjes uit Nederland. Van zachte drop tot stroopsoldaatjes en van schuimblokken tot ouderwets duimdrop.Ik zorg ervoor dat elk snoepje  jou een nostalgische smaakbeleving biedt. Ik geniet ervan om mensen blij te maken met deze verrukkelijke traktaties. Ik zorg er altijd voor dat de kwaliteit en authenticiteit van het snoep behouden blijft.

Ik heb niet alleen oudhollands snoep, maar heb natuurlijk ook het heerlijkste kindersnoep. Ook de gepersonaliseerde kinder traktaties mogen niet vergeten worden. Je vindt ze bij Mikazoo Creations en ik maak deze graag voor je op verzoek voor elke gelegenheid. Of het nu gaat om een geboorte, babyshower, verjaardag of kinderfeestje de traktatie is altijd uniek.

Ik hoop dat je net zo enthousiast wordt over mijn passies als ikzelf. Dus als je op zoek bent naar uniek, bedrukte textiel of gepersonaliseerde cadeautjes dan moet jezeker bij Mikazoo Creations zijn. Wil je genieten en terug in de tijd met echt oudhollands snoep of een geweldige traktatie? Ook daarvoor kan je bij Mikazoo Creations tercecht. Neem een kijkje in de shop en voel je vrij om contact op te nemen voor vragen of speciale verzoeken. Bedankt voor je interesse.Ik kijk ernaar uit om iets moois voor jou te creëren.

Je vindt mij in de periode van april tot en met december ook geregeld op markten en braderiën. Hou hier voor de markten agenda goed in de gaten. Wie weet sta ik binnenkort wel bij jou in de buurt. Of wil je mij graag op een markt bij jou in de buurt zien. Laat mij dit dan weten. Ik vind het geweldig om dan met jou in contact te komen.

 

Mocht je nog wat willen weten stel gerust je vragen. Ik beantwoord jouw vragen met liefde voor jou. Net als dat ik al jouw creaties met en uit liefde maak. 

Veel liefs en een creatieve groet,

Mirna

over mij, oudhollands snoep, kindersnoep


 

ZOMERVAKANTIEKORTING

Ontvang 15% zomerkorting

Tijdens de zomervakantie shoppen met korting?
Ik heb een break tot en met 1 september, daarom shop je de hele zomer met een geweldige korting.
Meld je aan en ontvang 15% korting gedurende de zomervakantie en krijg de leukste en beste aanbiedingen als eerste in je mail.

Tijdens de zomervakantie wordt er niet verzonden. Bestelling zullen op volgorde van binnenkomst in behandeling worden genomen vanaf 2 september.

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN